"prudentes et simplices"

Pécsi Református Kollégium Intézményi Információk

Pécsi Református Kollégium Intézményi Információk

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

„Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázati projekt megvalósítója a következő egy évben a Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásában.

A projekt kedvezményezettje a kollégiumunkat támogató Timóteus Alapítvány.

A nyertes projekt kódszáma: EFOP-1.8.5-17-2017-00030.

A megvalósítás időszaka 2017. 12. 01-től 2019. 01. 31-ig tart.

Az elnyert támogatás összege:  19.980.713 Ft, a támogatás intenzitása: 100%

  

Kérjük, kísérjék figyelemmel a projekt menetét : https://refimenza.blogspot.com/?view=snapshot

  1. Célkitűzések

A projekt célja, hogy a gyerekeknek segítsünk elsajátítani az egészséges életvitelhez szükséges tudást és készségeket. Ezzel távlati célunk a hatékony egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése, a várható élettartam és az egészségben eltöltött életidő növelése.

Ennek érdekében vállaljuk azt a feladatot, hogy támogatjuk a gyermekek egyéni és közösségi étkezési kultúrájának a kialakulását és javítunk az iskolai étkezésük körülményein.

  1. Tevékenységek

A fenti célkitűzések teljesüléséért a projektidőszak alatt a következő tevékenységeket végezzük az általános iskolai közösségben.

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő ismeretterjesztő programok:

  1. a. Kérdőívek kitöltése

A mindennapos táplálkozási szokásokat anonim, kódszámozott kérdőívekkel mérjük föl. Ennek során külön figyelmet fordítunk a rendszeresen fogyasztott, nem egészséges vagy táplálkozásegészségügyi szempontból nem ajánlott élelmiszerekre (pl. sózott csemegék, chips, energiaitalok), valamint az ételallergiára, ételintoleranciára. Erre a projekt elején, még december folyamán kerül sor.

  1. b. A kérdőívek kiértékelése, rizikócsoportba sorolás

A kitöltött kérdőíveket dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember értékeli ki. A felmért eredményekről írásban vagy személyesen tájékoztatjuk a gyermekeket és szüleiket. Különös figyelmet fordítunk a felmérés alapján rizikócsoportba sorolható gyermekekre.

  1. c. Dietetikai szaktanácsadás, konzultáció valamint csoportfoglalkozások szervezése

Azoknak, akik ezt a felmérési eredményeik ismeretében igénylik, illetve, akiknek erre szükségük van, azoknak szaktanácsadást, konzultációt, csoportfoglalkozást előadások, iskolai foglalkozások keretében szervezünk dietetikus, táplálkozás-egyészségügyi szakember közreműködésével.

  1. d. Tudásmegosztás

Előadásokkal, iskolai foglalkozásokkal bővítjük a gyerekeknek az egészséges táplálkozással és az egészségkultúrával kapcsolatos ismereteit. Hasznosítható tudást osztunk meg az egészséges életmódot – dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember szakmai irányításával.

Szemléletformálás az egészséges táplálkozás és életmód népszerűsítésére

Az alábbi programokkal végezzük el ezeket a feladatokat:

  1. a) tájékoztató napok szervezése a gyerekek és családtagjaik részvételével (pl. ételkóstolás szülőknek)
  2. b) főzőversenyek szervezése
  3. c) az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok szervezése közismert személyiségekkel
  4. d) az egészséges táplálkozásra ösztönző dekorációs eszközök használata, az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk megjelenítése plakátokon, posztereken
  5. e) tankert létesítése gyógynövénykert, fűszerkert kialakításával
  • Eszközbeszerzés: ivókutak telepítése, konyhai és étkezdei infrastruktúra fejlesztése.
  1. Szülői és gyermeki jogok érvényesítéseinfoblokk kedv final RGB ESZA

Amint föntebb már jeleztük, a kérdőívek feldolgozása anonim, kódszámozott. A projekt megvalósításának dokumentálására során csoportos fényképeket kell készítenünk a diákokról, a programok közben. Azonban, a projekt folyamán az adatgyűjtés, adatfeldolgozás és adatkezelés feladatai közben különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy védjük a személyiségi jogokat és teljesítsük az adatbiztonság követelményeit.

Fontos azt is tudniuk, hogy amennyiben a szülők nem értenek egyet a pályázatban vállalt célokkal, írásban kérhetik gyermekük projekttevékenységek alóli mentesítését.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a projekt menetét : https://refimenza.blogspot.com/?view=snapshot

Együttműködésüket megköszönve, üdvözlettel:

Pécs, 2017. december 1.                                                 Bartos Erika, Timóteus Alapítvány, kuratórium elnöke

               

Pécsi Református Kollégium Intézményi Információk

Lábléc Logo

Elérhetőségek

Cím: 7630 Pécs Engel János utca 15.

Email: titkarsag@refipecs.hu

Tel.: +36-72-210-800

Oktatási azonosító

Az intézmény OM azonosítója:

027413

ogym logo kicsi

Pécsi Református Kollégium

"prudentes et simplices"

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

„Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázati projekt megvalósítója a következő egy évben a Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásában.

A projekt kedvezményezettje a kollégiumunkat támogató Timóteus Alapítvány.

A nyertes projekt kódszáma: EFOP-1.8.5-17-2017-00030.

A megvalósítás időszaka 2017. 12. 01-től 2019. 01. 31-ig tart.

Az elnyert támogatás összege:  19.980.713 Ft, a támogatás intenzitása: 100%

  

Kérjük, kísérjék figyelemmel a projekt menetét : https://refimenza.blogspot.com/?view=snapshot

  1. Célkitűzések

A projekt célja, hogy a gyerekeknek segítsünk elsajátítani az egészséges életvitelhez szükséges tudást és készségeket. Ezzel távlati célunk a hatékony egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése, a várható élettartam és az egészségben eltöltött életidő növelése.

Ennek érdekében vállaljuk azt a feladatot, hogy támogatjuk a gyermekek egyéni és közösségi étkezési kultúrájának a kialakulását és javítunk az iskolai étkezésük körülményein.

  1. Tevékenységek

A fenti célkitűzések teljesüléséért a projektidőszak alatt a következő tevékenységeket végezzük az általános iskolai közösségben.

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő ismeretterjesztő programok:

  1. a. Kérdőívek kitöltése

A mindennapos táplálkozási szokásokat anonim, kódszámozott kérdőívekkel mérjük föl. Ennek során külön figyelmet fordítunk a rendszeresen fogyasztott, nem egészséges vagy táplálkozásegészségügyi szempontból nem ajánlott élelmiszerekre (pl. sózott csemegék, chips, energiaitalok), valamint az ételallergiára, ételintoleranciára. Erre a projekt elején, még december folyamán kerül sor.

  1. b. A kérdőívek kiértékelése, rizikócsoportba sorolás

A kitöltött kérdőíveket dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember értékeli ki. A felmért eredményekről írásban vagy személyesen tájékoztatjuk a gyermekeket és szüleiket. Különös figyelmet fordítunk a felmérés alapján rizikócsoportba sorolható gyermekekre.

  1. c. Dietetikai szaktanácsadás, konzultáció valamint csoportfoglalkozások szervezése

Azoknak, akik ezt a felmérési eredményeik ismeretében igénylik, illetve, akiknek erre szükségük van, azoknak szaktanácsadást, konzultációt, csoportfoglalkozást előadások, iskolai foglalkozások keretében szervezünk dietetikus, táplálkozás-egyészségügyi szakember közreműködésével.

  1. d. Tudásmegosztás

Előadásokkal, iskolai foglalkozásokkal bővítjük a gyerekeknek az egészséges táplálkozással és az egészségkultúrával kapcsolatos ismereteit. Hasznosítható tudást osztunk meg az egészséges életmódot – dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember szakmai irányításával.

Szemléletformálás az egészséges táplálkozás és életmód népszerűsítésére

Az alábbi programokkal végezzük el ezeket a feladatokat:

  1. a) tájékoztató napok szervezése a gyerekek és családtagjaik részvételével (pl. ételkóstolás szülőknek)
  2. b) főzőversenyek szervezése
  3. c) az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok szervezése közismert személyiségekkel
  4. d) az egészséges táplálkozásra ösztönző dekorációs eszközök használata, az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk megjelenítése plakátokon, posztereken
  5. e) tankert létesítése gyógynövénykert, fűszerkert kialakításával
  • Eszközbeszerzés: ivókutak telepítése, konyhai és étkezdei infrastruktúra fejlesztése.
  1. Szülői és gyermeki jogok érvényesítéseinfoblokk kedv final RGB ESZA

Amint föntebb már jeleztük, a kérdőívek feldolgozása anonim, kódszámozott. A projekt megvalósításának dokumentálására során csoportos fényképeket kell készítenünk a diákokról, a programok közben. Azonban, a projekt folyamán az adatgyűjtés, adatfeldolgozás és adatkezelés feladatai közben különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy védjük a személyiségi jogokat és teljesítsük az adatbiztonság követelményeit.

Fontos azt is tudniuk, hogy amennyiben a szülők nem értenek egyet a pályázatban vállalt célokkal, írásban kérhetik gyermekük projekttevékenységek alóli mentesítését.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a projekt menetét : https://refimenza.blogspot.com/?view=snapshot

Együttműködésüket megköszönve, üdvözlettel:

Pécs, 2017. december 1.                                                 Bartos Erika, Timóteus Alapítvány, kuratórium elnöke

               

Elérhetőségek

Cím: 7630 Pécs Engel János utca 15.

Email: titkarsag@refipecs.hu

Tel.: +36-72-210-800