"prudentes et simplices"

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

SZALAGOS FÁNK 

Hozzávalók: 

  • 1 k poh. rum 

ELKÉSZÍTÉS: 

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és beletesszük a cukrot. 
  1. Amikor az élesztő felfutott, a vajjal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és a liszttel közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. 
  1. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig hagyjuk kelni.  
  1. A fánkokat közepesen forró, bő zsiradékban, egyenletes tűzön kisütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. 
  1. A pirosra sült fánkokat szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral. 

20250306_141945
20250306_141945
20250306_150408
20250306_150408
20250306_150412
20250306_150412
20250306_150503
20250306_150503
20250306_150507
20250306_150507
20250306_150608
20250306_150608
20250306_151843
20250306_151843
20250306_151851
20250306_151851
20250306_151910
20250306_151910
20250306_151944
20250306_151944
20250306_152853
20250306_152853
20250306_152858
20250306_152858
20250306_152907
20250306_152907
20250306_153030
20250306_153030
20250306_153138
20250306_153138
20250306_153231
20250306_153231
20250306_153252
20250306_153252
20250306_153333
20250306_153333
20250306_153456
20250306_153456

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

Lábléc Logo

Elérhetőségek

E-mail: sellye.diakotthon@refipecs.hu

Cím: 7960 Sellye, Felsőmajor u. 1/A

Tel/Fax: +36 20 267 4183

+36 20 778 3322

Oktatási azonosító

Az intézmény OM azonosítója:

027413

Pécsi Református Kollégium

"prudentes et simplices"

SZALAGOS FÁNK 

Hozzávalók: 

  • 1 k poh. rum 

ELKÉSZÍTÉS: 

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és beletesszük a cukrot. 
  1. Amikor az élesztő felfutott, a vajjal, a tojássárgájákkal, a rummal, sóval és a liszttel közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. 
  1. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig hagyjuk kelni.  
  1. A fánkokat közepesen forró, bő zsiradékban, egyenletes tűzön kisütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. 
  1. A pirosra sült fánkokat szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral. 

20250306_141945
20250306_141945
20250306_150408
20250306_150408
20250306_150412
20250306_150412
20250306_150503
20250306_150503
20250306_150507
20250306_150507
20250306_150608
20250306_150608
20250306_151843
20250306_151843
20250306_151851
20250306_151851
20250306_151910
20250306_151910
20250306_151944
20250306_151944
20250306_152853
20250306_152853
20250306_152858
20250306_152858
20250306_152907
20250306_152907
20250306_153030
20250306_153030
20250306_153138
20250306_153138
20250306_153231
20250306_153231
20250306_153252
20250306_153252
20250306_153333
20250306_153333
20250306_153456
20250306_153456

Elérhetőségek

E-mail: sellye.diakotthon@refipecs.hu

Cím: 7960 Sellye, Felsőmajor u. 1/A

Tel/Fax: +36 20 267 4183

+36 20 778 3322