"prudentes et simplices"

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS

  1. A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Át keverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amint kihűltek, azonnal megkóstolhatjuk a mézeskalácsokat, amelyek azonnal puhák és omlósak. Lezárt dobozban hetekig puha marad.

Tipp: Cukormázzal díszítheted, íme a recept.

20241202_141722
20241202_141722
20241202_141732
20241202_141732
20241202_142027
20241202_142027
20241202_142036
20241202_142036
20241202_142053
20241202_142053
20241202_142413
20241202_142413
20241202_142528
20241202_142528
20241202_142629
20241202_142629
20241202_142632
20241202_142632
20241202_142844
20241202_142844
20241202_142954
20241202_142954
20241202_143002
20241202_143002
20241202_143050
20241202_143050
20241202_143322
20241202_143322
20241202_143410
20241202_143410
20241202_143522
20241202_143522
20241202_143647
20241202_143647
20241202_144417
20241202_144417
20241202_144428
20241202_144428
20241202_144450
20241202_144450
20241202_150217
20241202_150217
20241202_150231
20241202_150231
20241202_151344
20241202_151344
20241202_151414
20241202_151414
20241202_151416
20241202_151416

Pécsi Református Kollégium Sellyei Diákotthona

Lábléc Logo

Elérhetőségek

E-mail: sellye.diakotthon@refipecs.hu

Cím: 7960 Sellye, Felsőmajor u. 1/A

Tel/Fax: +36 20 267 4183

+36 20 778 3322

Oktatási azonosító

Az intézmény OM azonosítója:

027413

Pécsi Református Kollégium

"prudentes et simplices"

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS

  1. A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Át keverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amint kihűltek, azonnal megkóstolhatjuk a mézeskalácsokat, amelyek azonnal puhák és omlósak. Lezárt dobozban hetekig puha marad.

Tipp: Cukormázzal díszítheted, íme a recept.

20241202_141722
20241202_141722
20241202_141732
20241202_141732
20241202_142027
20241202_142027
20241202_142036
20241202_142036
20241202_142053
20241202_142053
20241202_142413
20241202_142413
20241202_142528
20241202_142528
20241202_142629
20241202_142629
20241202_142632
20241202_142632
20241202_142844
20241202_142844
20241202_142954
20241202_142954
20241202_143002
20241202_143002
20241202_143050
20241202_143050
20241202_143322
20241202_143322
20241202_143410
20241202_143410
20241202_143522
20241202_143522
20241202_143647
20241202_143647
20241202_144417
20241202_144417
20241202_144428
20241202_144428
20241202_144450
20241202_144450
20241202_150217
20241202_150217
20241202_150231
20241202_150231
20241202_151344
20241202_151344
20241202_151414
20241202_151414
20241202_151416
20241202_151416

Elérhetőségek

E-mail: sellye.diakotthon@refipecs.hu

Cím: 7960 Sellye, Felsőmajor u. 1/A

Tel/Fax: +36 20 267 4183

+36 20 778 3322