HOZZÁVALÓK:
- 33 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 1 dl méz
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
- A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Át keverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
- A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
- A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Amint kihűltek, azonnal megkóstolhatjuk a mézeskalácsokat, amelyek azonnal puhák és omlósak. Lezárt dobozban hetekig puha marad.
Tipp: Cukormázzal díszítheted, íme a recept.